***       Водещите вечерни новини       на 13 януари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 13 януари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Асен Василев за брифинга на обвинението: „Не били компютри, а компоти“. Отново отложиха делото срещу Местан


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 13 януари   

 

Годината към момента не е навлязла в третата си седмица и към този момент имаме ТРИ проблема с принуждение над дами. Ако не следите МНОГО деликатно новините непрекъснато, евентуално сте пропуснали най-малко един.

Факт е, че не са приоритет в новинарския поток, факт е и че обществото не ги поставя измежду „ топ новините “ си. Второто е по-страшното. Не, коригирам се!—по-страшното е, че обществото освен нехае, само че и застава на страната на насилника: „ Сама си е отговорна! “… и се хили безочливо. 

***

В естествените страни прокуратурата приказва пред съда, а в България – пред медиите.

Димките, пуснати от прокуратурата, имат единствено една цел: да заглушат дебата за надзор над основния прокурор и неналичието на неоправдателни присъди по всички основни следствия като това за Автомагистрала „ Хемус “, Капитан Андреево и къщата в Барселона.

Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев във връзка днешния брифинг на прокуратурата и добави: „ Не били компютри, а компоти “. 

Внушенията на прокуратурата не дават отговор на обстоятелствата.

***

„ Демократична България “ получава дарения от физически лица, всяко подаяние е обществено, оповестено в Сметната палата, минало през всички законови процедури “. 

Така депутатът от Демократична България и някогашен правосъден министър Надежда Йорданова разяснява пред публицисти в Народното събрание информация в медиите, съгласно която чиновници на криптобанката Nexo са финансирали коалиция „ Демократична България “ и това се виждало от докладите за даренията, предоставени от обединението в Сметната палата, за изборите за Народно заседание на 2 октомври предходната година.  

***

„ Неприятно е, че България се появява в интернационалните вести със случая Nexo. Аз не мога да разясня тази тематика, тъй като не запознат съм криптовалути, само че през днешния ден сътрудника Тома Биков от ГЕРБ показва голяма фикция. Въпрос на минути е да се ревизира дали Nexo са финансирали Политическа партия и да се види, че няма такова нещо. Асен Василев и Настимир Ананиев нямат нищо общо с Nexo “.

***

„ Преди да забележим обвинителен акт, какъвто няма, няма да вършим медийни изяви оттатък през вчерашния ден публикуваната ни позиция “. 

Това сподели за Българска национална телевизия Антони Тренчев, който е един от притежателите на Nexo.

***

„ По-трудно стана, когато тези неща се случваха наопаки - сякаш за еврото бяхме " за ", само че не щеш ли позицията е " някой различен път ", т.е. не; върнахме хартиения вот; до последно не искахме да предоставим военна помощ на Украйна… Оказа се, че Българска социалистическа партия вместо една съвременна европейска партия, е по-близо до популистка партия като " Възраждане ", разяснява Божанков.

***

По информация на свидетел за Novini.bg полицейската „ Опел Астра “, ръководена от висшестоящия еднообразен, е блъснала „ Ауди А4 “. След това цивилната кола се е забила в електрическо табло.

Пристигналите на място патрули не са тествали Д. Н. за алкохол и опиати, макар че очевидци настояват, че той е бил отговорен. След случая е зародило напрежение в ромската махала на Бяла Слатина. Жителите на квартала са се нахвърлили върху полицейския началник и единствено бързата интервенция на полицейските чиновници е предотвратила саморазправата.

***

Окръжният съд в Кърджали не даде ход на днешното съвещание по делото за тежката злополука през април 2019 година край момчилградското село Загорско, с присъединяване на Лютви Местан, при която почина 6-месечно бебе.

Местан е един от двамата обвинени в процеса. Причина съвещанието да бъде отсрочено бе импортираната отвън законовия период спомагателна автотехническа експертиза, опцията на страните да се срещнат детайлно с нея, както и отсъствието на изготвилите я движимости лица.

***

„ Причината за махането на генерала е това, че е напсувал грубо новия командващ силите на Москва в Украйна Валерий Герасимов ", добави цитираната медия, която се базира на изявления в закрити групи в съветски обществени мрежи.

***

„ Руските въоръжени сили не са завладяли източния украински град Соледар “, съобщи мигнюз.

„ Новината, че нашите войски са напуснали Соледар и че съветските военни са открили надзор над града е подправена. В града се водят боеве “, сподели още военният без да разкрива повече информация.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР